Safe buying in Spain

Områderne

Costa Blanca (Den hvide kyst) er et stort geografisk område. Jeg har boliger til salg på stort set hele Costa Blanca. Men jeg koncentrerer mig primært omkring Torrevieja og omegnskomunerne, dvs. den sydlige del af Costa Blanca.

Grunden til det, er primært klimaet samt den sunde luft. I et område som strækker sig fra Santa Pola og til lidt nord for Cartagena og i en cirkel ind i landet, har vi microklima. Det betyder at vi har en behagelig temperatur året rundt, aldrig frost, men heller aldrig ekstrem høje temperaturer. Jeg har derfor valgt kun at fortælle lidt mere uddybende om disse tre kommuner: Torrevieja, Guardamar og Orihuela Costa. Med tiden vil jeg forsøge at udbygge disse beskrivelser.

Costa Blanca
På Costa Blanca har man adgang til masser af fritidsaktiviteter året rundt. Middeltemperaturen i december ligger på ca. 15 grader celcius i skyggen. Her findes 21 golfbaner, hvor man kan forbedre sit handicap. De mest kendte er Villa Martin, La Marquesa, La Finca, La Manga, Campoamor og Las Ramblas.

Der findes gode muligheder for at sejle. Bådklubber finder man langs hele kysten. Man kan også surfe, dykke, fiske eller bade i det varme, solglimtende Middelhav og at ligge på stranden er vel en af de skønneste afslapninger man kan tænke sig!

Efter sol og strand kan den, som har lyst, leje en hest og udforske det spanske landskab under en spændende ridetur i skumringen og solnedgang. I Benidorm og Torrevieja findes der vandparker og i Elche en safaripark for interessante natur- og dyreoplevelser. Tag bilen, eller lej en, og rejs rundt og besøg forskellige steder på Costa Blanca. Med tiden kan man udvide området til hele Spanien.

Ved Costa Blancas finkornede kilometerlange sandstrande findes store pinjeskove, som giver fantastisk skygge og appelsin- og citronplantager, samt oliven- og mandeltræer som afgiver en herlig duft under blomstring. Videre kan palmeskoven i byen Elche og vandparker og gademarkeder i fx. Guardamar og Santa Pola opleves. Oplev Tabarca med undervands-sightseeing, havvandsakvarium og fiskemuseum i Santa Pola, rytterfestspil i Alfaz del Pi, vidunderlige kirker og musseet i Murcia og meget, meget mere.

Den sydlige del af Costa Blanca, fra Alicante til La Manga, er kendt for sit høje indhold af jodholdig luft, hvilket kommer af de store saltsøer og havafsaltningsstationer. Folk med reumatisme, luftvejsproblemer eller gigt, vælger ofte at komme her under vinterhalvåret, hvor der er koldest i Nordeuropa. Den jodholdige luft har en kurerende effekt og en undersøgelse påviser, at man forlænger livet med 10 år ved at bo og leve i denne luft. Denne luft i kombination med det milde klima, hjælper en med både at føle sig bedre, og få det bedre.