Trygt boligkøb i Spanien

Før du køber

Lån eller kontant?
Det er bedst hvis I på forhånd har klarlagt om I skal have lån i ejendommen eller I betaler den kontant. Uanset hvad I vælger er jeg behjælpelig med at få det praktiske på plads. Der er flere muligheder. Man kan tage lån i et dansk realkreditinstitut (Nykredit) og i dag er der et meget stort udvalg at vælge ud fra, såsom: løbetid, udbetalingens størrelse, afdragsfrihed etc. Det er også muligt at tage lån i Spanske pengeinstitutter. Det er dog i dag ikke så nemt som det tidligere har været, men vi er behjælpelig hvis i ønsker at søge om et lån i en spansk bank.

Der findes også den mulighed at du henvender dig til en Mortgage Broker (Låne formidler), de er engelsk- og skandinavisk talende. De fungerer på den måde at de ud fra dine ønsker og din økonomi fremsender 2 – 3 forskellige finansieringstilbud til dig. De arbejder sammen med alle spanske banker samt yderligere nogle europæiske banker som yder lån i Spanien. Deres opgave er så ud fra dine ønsker og din økonomi at finde den mest attraktive finansiering til dig. Den første kontakt til dem og de første indledende samtaler er gratis, hvis du så ønsker at gå videre, opkræver de et mindre gebyr af dig. Det gode ved at bruge dem, er at de repræsenterer dig overfor bankerne og de gennemfører ansøgningen for dig, naturligvis ud fra de økonomiske oplysninger du indsender til dem.

Jeg kan anbefale dette firma, da de er meget seriøse i deres arbejde, klik blot på dette link: Kontakt Mortgage Direct SL

Der er et par ting I skal have på plads før I som udlændinge kan købe en ejendom i Spanien. Jeg vil selvfølgelig også her være jer behjælpelig.

“NIE”
I Spanien skal man som udlænding have et Spansk ID nummer. Dette kan man søge om på politistationen (Policia Nacional) i den kommune man planlægger at købe i. Ansøgning sker ved personlig fremmøde. Jeg er naturligvis behjælpelig med at få det ordnet.
Man kan også søge om NIE nummeret på den Spanske Ambassade i Danmark, da ekspeditionstiden kan være ret lang, bør du checke med mig om der er tid nok.

Bankkonto
Det er vigtigt at man har en konto i en Spansk Bank, hvorfra alle udgifter, og evt. spanske låneafbetalinger, kan betales fra. Flere af de største bankers afdelinger i områder med mange udlændinge har en eller flere ansatte der taler engelsk og i nogle tilfælde har de oversat deres webbank til dansk.

Jeg er naturligvis behjælpelig med at oprette bankkonto til jer.