Trygt boligkøb i Spanien

Handelsomkostninger

De fleste er overrasket over størrelsen af de udgifter køberen har ved en ejendomshandel i Spanien. I alt kommer de som regel op på mellem 13 % og 14 % af købsprisen + yderligere ca. 4 % hvis du skal have lån i ejendommen.

Langt størstedelen er skatter. Der er moms (I.V.A.) på 10 % på nybyggeri og 10 % skat (transferskat) ved brugte boliger. samt ved nybyggeri en stempelafgift på ca. 1,5 %.

Herefter går resten til Advokaten, Notaren og ejendomsregisteret.

Disse beløb forfalder ved skødeskrivningen. Danilservice vil give dig en klar oversigt over alle udgifter og betalinger i forbindelse med den bolig du vælger og sørger for at udbetaling samt øvrige betalinger bliver betalt til tiden og efter kontrakten.

Spansk testamente?
Jeg vil anbefale jer at lave et spansk testamente, når I køber ejendom i Spanien. De spanske myndigheder skal respektere dansk arvelov, men det er jer der skal bevise det i skifteretten i Spanien og det kan være en besværlig, dyr og langtrukken affære. Jeg har eksempler på at det har taget 2 1/2 år inden en arvesag har kunnet afsluttes på grund af at der ikke var lavet testamente. Det er kun en engangsudgift at få det lavet og det kan spare jer for meget bøvl og besvær.